Vasario 14 d. Energetikos ir technikos muziejui – 21, elektrinei – 121. Gimtadienio proga kavinė „Elektrinė“ su šefu Tadu Paplausku rengia interaktyvią degustacinę vakarienę – maisto istorijas išgirsite uždaroje vakarinėje ekskursijoje po muziejų.
Kulinarinėje kelionėje Jus lydės gidas, pasakosiantis elektrinės, Vilniaus modernėjimo ir vilniečių kasdienio gyvenimo istoriją. Šefo padėjėjas pristatys atrinktus teminius patiekalus ir prie jų priderintus gėrimus.
Degustacinės vakarienės stotelės:
Paroda „Leonardo da Vinčio mašinos“;
Vilniaus pramonės ekspozicija;
Kondensatorių salė;
Katilų salė;
Kavinė „Elektrinė“.
Šefo meniu:
Kroketas su itališku vytintu kumpiu, mocarela, trumų majonezu ir rukolos traškučiu;
Grill poliarinė duonelė su figų čatniu, pistacijomis ir fazano paštetu su burbonu ir svarainiais;
Juodai juodas jautienos rostbifas, alaus-pelenų duonelė, vyne brandintų vaisių juostelė, juoda rozmarinų polenta, gruzdinti shimeji grybukai;
Antienos roulade;
Mangų-pasiflorų desertas – šventiniai putėsiai-mussini.
Prie patiekalų bus derinami kokteilių gėrimai, rožinis lietuvių vyndario gamybos šermukšnių vynas ir Anykščiuose gaminamas sidras. Vienas iš patiekalų datuojamas 1902 m.
Pradžia – 18.30 val. 19.00 val 19.30 val.
Trukmė – 1,5 val.
Kaina – 70 Eur/asm.
Į kainą įeina: vakarienė asmeniui, gėrimai, desertas, ekskursija su gidu.
Vietų skaičius itin ribotas.
Bilietus platina Paysera.
Išsami gimtadienio renginių programa – čia.
*Informacijos dėl alergenų teiraukitės el. paštu elektrine@etm.lt.